Direct naar artikelinhoud
Bezorgtest

Met zo'n waterige berg linzen maakt Sla zich echt belachelijk

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Sla.

Ken je die mop van het meisje dat twee euro extra betaalde voor aubergine? Die kreeg ze niet.Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we? 
Wie graag gezond eet of een vegan lifestyle aanhangt, kent Sla. Het is inmiddels een imperium; ik bestel bij de vestiging op de Amstelveenseweg.

Wat biedt het menu?
Er zijn zes soorten salades en zes bowls. De laatste hebben geen bladgroenten als basis, maar bijvoorbeeld spelt of linzen. Je kunt ook je eigen kom samenstellen. Dat kost tussen de 10 en 13 euro: niet goedkoop, maar de porties zijn groot (ruim een halve kilo) en er wordt uitsluitend gewerkt met biologische producten. Ook zie ik soep, hummus met brood, smoothies, sapjes en een aantal veganistische zoetigheden op de kaart.

Waar heb je zin in?
Mijn keuze valt op de Sweet Potato Bowl, gevuld met linzen, zoete aardappel, najaarsgroenten, bloemkool, spinazie, kikkererwten, een bolletje baba ganoush, kiemen en een dressing met appel, walnoot en tijm. Er zijn ook extra toppings, waar je voor moet bijbetalen: de 'miso ­glazed aubergine' klinkt zo goed dat ik er wel twee euro extra voor over heb. Opgeteld: €13,90. Oef.

Dan moet ie wel heel bijzonder zijn.
Precies. Ik ben ook benieuwd naar de chocolade­smoothie: €6,95 voor een halve liter gepureerde ­banaan, rauwe cacao, avocado, zoete aardappel(!), ­dadels, amandelboter en amandelmelk.

Toet-toet!
Na 15 minuten kan ik de tas in ontvangst nemen. ­Alles is netjes verpakt, chapeau. Maar het eerste wat ­opvalt, is dat de smoothie niet in een glazen fles zit, ­zoals op de foto, maar in een kartonnen soepbeker en daar kun je niet normaal uit drinken. Het lijkt weinig en na afmeten blijkt het maar 350 ml te zijn, in plaats van de beloofde 500 ml. De smaak is prima, maar allesbehalve spannend. 7 euro hiervoor vind ik belachelijk.

Restaurant Sla, meerdere vestigingen.
Open ma-zo 11.00 tot 21.00 uur.
Bestellen via Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd.
Prijs €20,85 voor een Sweet Potato Bowl + topping en een smoothie.
Aanrader Er moeten veel punten op de i gezet worden wil ik hier weer bestellen

En de bowl dan?
Ken je die mop van het meisje dat twee euro extra betaalde voor aubergine? Die kreeg ze niet. Stom dat ze die zijn vergeten. De basis van deze bowl is wel heel letterlijk genomen: een derde van de kom is gevuld met een enorme brei linzen, die waterig en totaal zoutloos is. Zo kan ik het ook. De groenten zouden pastinaak, flespompoen en knolselderij zijn, maar de knolselderij ontbreekt ook.

De andere ingrediënten zijn gelukkig oké van smaak, vooral de baba ganoush en pastinaak zijn fijn gekruid. Vrijwel alles is lauwwarm (mooi), maar de spinazie is ijskoud. Dat is echt niet lekker.

Dus?
Voor dik 20 euro ben ik allesbehalve blij. Sla draait al te lang mee om zich dit soort fouten nog te kunnen permitteren.

Honger? Het Parool test vaker Amsterdamse bezorgmaaltijden.

Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.