Direct naar artikelinhoud
Update

Muizenknuffels en -snoep om heropening Albert Heijn te vieren

De Albert Heijn in de Helmholtzstraat in Oost is weer open, nadat de winkel een paar dagen dicht moest vanwege muizenoverlast.

Muizensnoep voor een muizenprijs.Beeld David van Unen

Om de heropening te vieren delen medewerkers gratis muizenknuffels uit, en gaan de zakken snoepmuizen voor 49 cent weg. 'Een muizenprijsje,' klinkt de aanbieding. 

De AH XL aan het Osdorpplein, die vanaf maandag dicht was na overlast door muizen, is sinds zaterdagochtend weer open.

Door de aanwezigheid van de muizen komt de voedselveiligheid van de producten in het geding. Daarom besloot de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de winkel aan de Helmholtzstraat te sluiten. De NVWA bepaalt ook na een nieuwe inspectie wanneer de winkel weer open kan. Dat is zaterdag gebeurd.

Sluiting
"Een sluiting is heel ingrijpend voor een supermarkt, maar de overlast van muizen kan ook groot zijn," zei een woordvoerder van NVWA eerder tegen Het Parool. "Die eten aan verpakkingen, gaan in systeemplafonds zitten en urineren over groente en fruit. Zoiets kan meestal alleen worden opgelost als de winkel dicht is."

Cijfers over hoe vaak een supermarkt wordt gesloten op basis van muizenoverlast heeft de NVWA niet paraat. Tegenover NU.nl liet een woordvoerder van AH weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging tijdelijk moet sluiten vanwege muizenoverlast.

Volgens hem doet het probleem zich vooral in de winter voor. 'Muizen gaan dan op zoek naar een warm plekje.'

Muizenknuffels en -snoep om heropening Albert Heijn te vieren
Beeld Eline van Dillen

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...