Direct naar artikelinhoud
Buis

Selfies en applaus voor buschauffeur Fred Teeven

In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Dit keer: Fred Teeven over zijn 'zweterige handjes' als buschauffeur.

Applaus als de bus gaat rijden, applaus als de bus stopt, selfies: de eerste nachtdiensten als buschauffeur bij Connexxion van oud-staatssecretaris Fred Teeven zitten er inmiddels op, en aan de verhalen te horen lijken zijn passagiers hem de bonnetjesaffaire al ruimschoots te hebben vergeven.

Aan tafel bij Jinek vertelde de gewezen politicus dinsdag over zijn carrièreswitch. Nadat hij terugtrad uit de politiek, besloot hij na een korte break aan de slag te gaan als buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem-Schiphol.

En hoewel zijn nieuwe baan hem toch ook naar eigen zeggen wel eens zwetende handjes oplevert, bijvoorbeeld als hij voetbalsupporters voor Ajax-PSV naar en van de wedstrijd rijdt, lijkt hij dolgelukkig met zijn nieuwe werk. "Op zo'n busje lach je je rot."

Zelfs de lange late uren tijdens de nachtdiensten slaan de 59-jarige Haarlemmer niet uit het veld. Al is zijn wereld toch een beetje veranderd. "Vroeger zat ik in het stadion naar Ajax-PSV te kijken, nu rijd ik supporters er naartoe."

Lees ook: Nieuwe functie Fred Teeven bij Partners voor Jeugd