Direct naar artikelinhoud

Obama, dit moet je echt eens doen in Amsterdam

Lieve Obama, je kwam in 2014 al een keer (met helikopter!) naar Amsterdam, maar echt lang bleef je niet. Voor je tweede bezoek is hier een op maat gemaakte to-do list.

Nou Barack, dat wordt een druk weekendjeBeeld -

Je favo snoep is 'chocolate peanut proteïn bars'?
Man, dan moet je naar de Pindakaaswinkel. Amsterdamse kindjes worden links en rechts groot op literpotten pindakaas en waar haal je nou betere? Als bevlogen pindaholic ga je hier vast heel goed op! (Pindakaaswinkel, Czaar Peterstraat 169)

Je kijkt graag naar bokswedstrijden?
Dan val je met je neus in de boter! Onze Brabantse Rico Verhoeven is de regerend wereldkampioen kickboksen bij de zwaargewichten, en staat 29 september in de Arena voor een titanenstrijd. (Zaterdag 29 september, Arena)

Je lievelingskunstenaar is Picasso?
Daarvoor hoef je niet met een helikopter naar het Rijksmuseum, hoor. Er staat immers een gigantische Picasso in het Vondelpark. Sure, het is een enorm onduidelijk kunstwerk (Is het een vis? Is het een stier?), en het ruikt een beetje naar wildplasserij, maar als je een beetje door je wimpers kijkt is het prachtig.

Je bent dol op scrabble en poker?
Maak je borst dan maar nat: Amsterdam zit vol spelletjescafés waar je tussen ras-Amsterdamse rotten een plat spelletje kan spelen. Denk aan zo'n bruine tent á la 2 Klaveren, waar de bordjes ossenworst net zo hard gaan als de driedubbele woordwaarde. SMS overzicht van spelletjescafés AAN.

Je houdt van Spider-man en comics?
Breng dan vooral een bezoekje aan Lambiek, Europa's oudste stripwinkel. Door geldproblemen moest het winkeltje verhuizen uit de Kerkstraat in 2014, maar na een bezoekje van de 44ste president moet het publiek wel aantrekken. (Koningsstraat 27)

Chili is je lievelingseten?
Dan kom je ook in Amsterdam wel aan je trekken. Er is hier namelijke een scala aan Latijns-Amerikaanse restaurants, die vast wel ergens een tafeltje vrij kunnen maken.

Een jaar lang was ondernemer Hans Janssen ermee bezig. Maar het resultaat mag er zijn. Barack Obama staat 28 september op een door zijn bedrijf georganiseerd seminar over leiderschap, in de AFAS Live.  'Obama komt niet voor een fles wijn.'


Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.