Direct naar artikelinhoud
Update

Herfst begint onstuimig: 230 vluchten geannuleerd

De herfst begint vrijdag onstuimig met harde wind en flinke regenval. Er is code geel afgegeven vanwege de storm en inmiddels zijn al 230 vluchten vanaf Schiphol geannuleerd.

Herfst begint onstuimig: 230 vluchten geannuleerd
Beeld ANP

In het binnenland zijn windsnelheden van 75 tot 90 kilometer per uur mogelijk. Vooral in het noordwesten van het land worden zware windstoten verwacht. De kans op stormschade is groot, zeker ook omdat bomen nog vol in het blad staan.

Rijkswaterstaat waarschuwde automobilisten op Twitter rekening te houden met het weer en de rijstijl daarop aan te passen. Uiteindelijk viel de ochtendspits rondom Amsterdam ondanks de storm mee. 

KLM maakte donderdag al bekend van plan te zijn om zo'n honderd retourvluchten te annuleren vanwege de verwachte storm. Het gaat om vluchten van en naar Europese bestemmingen. Ook EasyJet cancelde al zijn vluchten vrijdagochtend. Verder hebben andere maatschappijen een aantal vluchten geannuleerd. 

Tweede windpiek
Weeronline verwacht vrijdagavond een tweede windpiek, veroorzaakt door stevige buien met kans op onweer. Het onstuimige weer trekt over het westen en noorden van het land.

Zaterdag zwakt de wind af naar matig en er trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Het wordt fris, met maxima van 16 tot 17 graden.

Zondag is het begin van de astronomische herfst. Dan staat staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Mogelijk gaat het die dag opnieuw stormen, maar de weersverwachting is nog onzeker.

Lees ook: Stormschade: wat is verzekerd en wat niet?

Twitter bericht wordt geladen...

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.