Direct naar artikelinhoud

Jong Ajax mist elf spelers tegen Fortuna Sittard

Jong Ajax hervat de Jupiler League vrijdagavond behoorlijk gemankeerd. Op het programma staat een uitwedstrijd tegen koploper Fortuna Sittard, maar er mist een compleet basiselftal.

Jong Ajax viert een van de zeven doelpunten uit het duel met FC Volendam vorige maand.Beeld Pro Shots / Stanley Gontha

Maar liefst elf spelers die doorgaans voor het elftal van Michael Reiziger uitkomen, zijn deze week mee met de A-selectie op trainingskamp in Portugal.

Omdat Ajax 1 zondag pas terugkeert uit Portugal kan Reiziger vrijdag dus geen beroep doen op Norbert Alblas, Luis Orejuela, Leon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis.

Elf tegen elf
Reiziger lijkt in dat lot te berusten en ziet de week in Portugal vooral als een mooie kans voor zijn pupillen. "De trainers willen altijd elf tegen elf kunnen trainen", zegt hij tegen het AD. Bovendien speelt Ajax zaterdag twee oefenwedstrijden in Portugal en zijn de elf jongelingen dus broodnodig voor de selectie van Erik ten Hag.

Hoewel Jong Ajax ongeacht de resultaten niet kan en mag promoveren naar de Eredivisie, is de uitwedstrijd in Sittard wel een belangrijke.

De Limburgers hebben dit seizoen het nodige te duchten van Ajax 2, dat op twee punten afstand van Fortuna knap derde staat in de Jupiler League. In augustus werd het op De Toekomst nog 4-2 voor Jong Ajax.

Dat er vrijdag een gedevalueerd Jong Ajax naar Sittard rijdt, zal de club van aanwinst Perr Schuurs dus niet slecht uitkomen.

NEC
Tussen de twee ploegen in staat NEC tweede op de ranglijst. De Nijmegenaren gaan op 6 april op bezoek bij Jong Ajax, dat dan weer op volle oorlogssterkte is. In Nijmegen voelt men zich daarom enigszins bekocht.

Jeroen Rengers is voorzitter van de supportersvereniging van NEC en wil in die hoedanigheid voorop stellen dat zijn club vooral eerst naar zichzelf moet kijken. Het steekt hem echter al langer dat er belofteteams meedoen in de Jupiler League. Dit voorval is voor hem een lichtend voorbeeld van wat er mis is.

Wisselingen
"Je wil een eerlijke competitie. Eentje met waardige elftallen en niet te veel wisselingen. Met Jong Ajax, PSV en FC Utrecht is het elke week anders. Op maandag doen er vaak spelers uit de A-selectie mee, op vrijdag juist weer niet. PSV speelt soms op het trainingscomplex, soms in het stadion. Daar krijg je hele andere wedstrijden door."

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.