Direct naar artikelinhoud

Foto's familie Nouri genomineerd voor Zilveren Camera

Onder de genomineerde beste nieuwsfoto's van 2017, jaarlijks uitgereikt door de Canon Zilveren Camera, zijn onder andere foto's van steunbetuigingen aan Nouri en wijlen burgemeester Eberhard van der Laan.

De vader van Abdelhak Nouri bedankt de aanwezigen voor alle steunbetuigingen.Beeld Stanley Gontha

De foto waarop de vader van Ajacied Abdelhak Nouri de menigte bedankt tijdens een steunbijeenkomst in Geuzenveld, gemaakt door Stanley Gontha, is genomineerd voor de Zilveren Camera 2017 in de categorie 'nieuws nationaal enkel'.

De iconische foto ging al snel viraal en werd aangekocht door het Amsterdam Museum.

De steunbetuigingen aan Nouri zijn ook het onderwerp van fotograaf Björn Martens. Zijn serie 34:StayStrongAppie is genomineerd in de categorie 'personen in het nieuws serie'. Hij legde diverse eerbetonen en verslagen fans vast. 

Foto's familie Nouri genomineerd voor Zilveren Camera
Beeld Björn Martens

Van der Laan
In de categorie 'nationaal nieuws enkel' is ook ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen genomineerd. Hij legde wijlen burgemeester Van der Laan vast bij zijn laatste debat in Amsterdam.

Een van de andere nominaties is voor Jitske Schols. Zij portretteerde rapper Ronnie Flex voor Het Parool. Schols won eind 2017 al de Dutch Photographic Portrait Prize.

Er zijn 51 nominaties in 17 categorieën. De winnaars worden 3 februari bekendgemaakt.

Burgemeester Eberhard Van der Laan bij zijn laatste debat.Beeld Robin Lonkhuijsen
Rapper Ronnie FlexBeeld Jitske Schols