Direct naar artikelinhoud

Gemeente en ontwikkelaar leggen ruzie bij over 't Jagershuis

De gemeente Amstelveen en ontwikkelaar Breevast hebben hun ruzie bijgelegd over de toekomst van 't Jagershuis aan de Amstelzijde. Afgesproken is dat het historische karakter van het voormalige hotel-restaurant behouden blijft.

't Jagershuis aan de Amstelveense oever van de AmstelBeeld Charlotte Odijk

Omwonenden zullen worden betrokken bij de plannen. Dat staat in een persbericht dat beide partijen donderdag hebben doen uitgaan.

Het is niets minder dan een vredesverdrag. In januari beschuldigde wethouder Herbert Raat Breevast ervan, het monumentale pand met opzet te laten verkrotten om een plan voor de bouw van villa's aan het water te kunnen doorzetten.

Respect
Na bemoeienis door burgemeester Bas Eenhoorn lijken alle neuzen weer dezelfde richting op te wijzen. Henk Brouwer van Breevast: "Wij respecteren en begrijpen de wens tot behoud van het historisch aanzicht. Dat is zowel het uitgangspunt van de gemeente als van ons."

Breevast belooft ook het gebouw in goede staat te houden, zolang er nog geen definitieve plannen zijn. Er loopt nog een procedure van omwonenden tegen het besluit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om 't Jagershuis af te voeren van de lijst met rijksmonumenten.

Lees ook: Ouderkerk aan de Amstel is geen hotspot meer

Wij respecteren en begrijpen de wens tot behoud van het historisch aanzicht
Henk Brouwer van Breevast

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie