Direct naar artikelinhoud

Landelijke partijleiders debatteren over toekomst van Amsterdam

Op vrijdag 9 februari debatteren landelijke lijsttrekkers van politieke partijen over de toekomst van Amsterdam en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Landelijke lijsttrekkers zullen debatteren over de toekomst van de stad en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.Beeld anp

Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Lilian Marijnissen (SP) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) doen in ieder geval mee aan dit debat, dat wordt georganiseerd door Het Parool en debatcentrum De Balie.

Voor Lilian Marijnissen, die in december Emiel Roemer opvolgde als partijleider van de SP, is het haar eerste publieke debat met andere lijsttrekkers.

Op 21 maart stemmen Amsterdammers over hun nieuwe gemeentebestuur, maar de toekomst van Amsterdam wordt ook bepaald door landelijk beleid.

Hoe moet Schiphol verder ontwikkelen? Moet Amsterdam meer middelen krijgen voor regulatie van de woningmarkt? En hoe kijken landelijke partijen aan tegen de groei van de stad, ten opzichte van de rest van het land?

Nationale lijsttrekkers van de grootste partijen in Amsterdam en landelijke nieuwkomers die ook lokaal hopen een plek te veroveren, gaan in debat over de toekomst van Amsterdam. 

Het debat begint om 20.00 uur in De Balie en wordt live uitgezonden op de websites van Het Parool en van De Balie. Houdt de websites in de gaten voor de definitieve line-up.

Het Parool is medeorganisator van vier debatten in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdagavond is het eerste openingsdebat in Calvijn College tussen Amsterdamse lijsttrekkers, een initiatief van AT5 en Het Parool. 

Studenten
De landelijke kopstukken debatteren op 9 februari en op 8 maart organiseren Het Parool en de Universiteit van Amsterdam een Amsterdams lijsttrekkersdebat voor studenten op de Roeterseilandcampus.

Op 20 maart, de avond voor de verkiezingen, organiseren Het Parool en De Balie het grote slotdebat tussen Amsterdamse lijsttrekkers. Kaarten worden verkocht via de website van het debatcentrum. 

Lilian Marijnissen treedt voor het eerst in debat met de andere lijsttrekkers.Beeld anp

Volg de verkiezingen

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Volg onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen.