Direct naar artikelinhoud

Ultimatum voor 't Jagershuis: eigenaar moet pand opknappen

De gemeente Amstelveen eist dat vastgoedbedrijf Breevast snel begint met het opknappen van voor­malig hotel-restaurant 't Jagershuis op de Amstelzijde.

Eigenaar Breevast moet binnen zes weken aan opknapbeurt beginnenBeeld Charlotte Odijk

In een brief aan Breevast stelt de gemeente dat er sprake is van ernstig achterstallig onderhoud aan de twee monumentale panden.

Inspecteurs van de gemeente hebben onlangs een lijst met gebreken opgesteld, waaronder rotte kozijnen, langdurige lek­kage, ontbrekende dakpannen en kapotte ramen.

Breevast krijgt van de gemeente zes weken om een start te maken met de herstelwerkzaamheden. De vastgestelde gebreken zijn in strijd met de eisen uit de Woningwet, de Erfgoedwet en de Monumentenwet.

Beschermd dorpsgezicht
Op zijn blog schrijft wethouder Herbert Raat dat hij na een bezoek aan de monumentale panden tot de conclusie is gekomen dat de Amsterdamse ontwikkelaar zijn bezit laat verkrotten.

Dat laatste zou passen in de plannen die Breevast vorig jaar presenteerde in het buurtschap. De twee panden zouden moeten plaatsmaken voor zeven vrijstaande villa's aan het water.

De brief van de gemeente is een laatste waarschuwing. Als Breevast niet in actie komt, zal een handhavingstraject worden gestart.

Raat: "Wij hechten grote waarde aan het aanzien van 't Jagershuis als onderdeel van het beschermd dorpsgezicht. Het verdienmodel van Breevast is voor ons niet leidend."

Breevast verkeert in zwaar weer, sinds eigenaar Frank Zweegers vorig jaar bij het eiland Capri van zijn jacht werd geplukt door de Italiaanse autoriteiten. Hij wordt verdacht van het aanbieden van steekpenningen om een groot project in Brussel rond te krijgen.

Zakenblad Quote berichtte vorige week dat Breevast gebukt gaat onder een schuldenlast van meer dan 600 miljoen euro.

Wij hechten grote waarde aan het aanzien van 't Jagershuis als onderdeel van het beschermd dorpsgezicht
Herbert Raat

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.