Direct naar artikelinhoud
Han Lips

Zeg maar dag, René Froger, je ziet ze nooit meer terug

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Laatste 24 Uur met René Froger.

Rene Froger neemt afscheid van zijn beste vrienden in De Laatste 24 UurBeeld -

In De Laatste 24 uur  nam EO-presentator Bert van Leeuwen zanger René Froger op sleeptouw om samen zogenaamd de laatste dag van zijn leven door te maken en de balans op te maken.

Neem maar afscheid van je honden, het is de laatste keer dat je ze ziet, zei Van Leeuwen tegen Froger toen ze het huis verlieten. Met ruim 23 uur op de klok lachte Froger er nog om, maar hij kwam er al snel achter dat écht afscheid nemen lastig is. "Ik vind het nu al een kutprogramma," zei hij na nog een lange hug met de hond.

In de auto wordt Froger gevraagd naar zijn kinderen. Als ze even later bij een tankstation stoppen om koffie te halen, staan zijn drie zoons daar om te vertellen hoe de band met hun vader is.

Eenmaal weer op weg rijden ze na een gesprekje over vriendschap een zijweg in. Daar zitten bij een foodtruck vier van zijn beste vrienden, met een paar bakken van de afhaalchinees uit Blaricum waar Froger zo graag eet. Eigenlijk is hij aan de lijn, maar ja, z'n laatste dag hè.

Na dit afscheid heeft Froger het al moeilijker. "Het zou je toch gebeuren dat je ze echt gedag moet zeggen. Ik laat het niet binnenkomen, anders zit ik hier zes uur te janken."

En dan moeten zijn dochter, zus en vrouw nog komen. De hugs worden steeds langer, de gesprekken persoonlijker en de tranen komen sneller. "Je gaat je steeds meer realiseren wat je hebt, dat is zo belangrijk."

Lips voelde zich er week van worden. Had hij De Laatste 24 uur vóór de kerstdagen gezien, dan had hij zijn familie en vrienden na het kerstdiner toch net wat steviger omarmd. Gelukkig zat mevrouw Lips dicht naast hem.

Reageren? hanlips@parool.nl

Je gaat je steeds meer realiseren wat je hebt, dat is zo belangrijk.