Direct naar artikelinhoud

Handgranaat gevonden voor sportpraktijk Leo Echteld

Voor sportschool Fysiomed in Zuid is zaterdagochtend een handgranaat gevonden. Rond het middaguur werd het explosief verwijderd.

De granaat ligt tussen de pilaren en het pandBeeld Het Parool

Het is nog niet duidelijk hoe en waarom de granaat voor deze sportschool is neergelegd. De Forensische Opsporingsdienst doet een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van de granaat. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verwijderd van het IJsbaanpad.

Fysiomed is een sportpraktijk die is opgezet door Leo Echteld en Wouter Post. De fysiotherapeuten zijn bekende gezichten in de topsportwereld, en met name het voetbal. Spelers als Robin van Persie, Dirk Kuijt en Christian Eriksen werden behandeld bij Fysiomed.

Wouter Post heeft geen enkel idee waarom de granaat daar is neergelegd. Volgens hem is er "geen sprake geweest van dreiging". Echteld wilde eerder vanuit het buitenland niet inhoudelijk reageren op de gevonden handgranaat. 

Tijdens de strubbelingen bij Ajax over de macht van Johan Cruijff ontstond er onenigheid binnen de club over Echteld. Sommige spelers revalideerden buiten de sportartsen van Ajax om bij Echteld. 

Afgezet
Het IJsbaanpad werd na de vondst meteen afgezet en een groot aantal agenten waren snel ter plaatse om de veiligheid van omstanders te garanderen. Medewerkers vertrokken via de achteruitgang van het pand nadat de handgranaat werd aangetroffen.

Getuigen melden dat er in de vroege ochtend een groep mensen om de granaat heen hebben gestaan en foto's hebben gemaakt.
 
Door de afsluiting van het IJsbaanpad ontstaan mogelijk problemen voor voetbalclub Arsenal. Zij spelen zaterdag nog wedstrijden. Het complex is te bereiken door om het Olympisch Stadion heen te rijden.

Twitter bericht wordt geladen...

De straat is afgezetBeeld Het Parool
Handgranaat gevonden voor sportpraktijk Leo Echteld
Beeld Het Parool