Direct naar artikelinhoud

Danny Blind terug bij Ajax: 'Ik voel geen enkele wrok'

Danny Blind (56) keert als de ledenvergadering ermee instemt, terug bij Ajax, nu als lid van de raad van commissarissen.

'Er is geen negatieve houding richting mij,' aldus Danny Blind.Beeld Wim Wobbes/Photonews

We gaan u dus niet meer als trainer aan het werk zien?
"Als ik elke dag op zou staan in de hoop dat clubs mij zouden bellen, was ik natuurlijk niet aan deze functie begonnen. Er zijn clubs geweest die mij hebben benaderd, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik ga niet voor niets aan deze functie beginnen."

"Al is er wel één uitzondering, en bij Ajax heb ik daar tijdens de gesprekken open kaart over gespeeld: mocht Louis van Gaal nog bondscoach worden van een land, dan ga ik waarschijnlijk met hem mee als assistent. Als dat land mij ook aanstaat natuurlijk."

Zes jaar geleden was u bij Ajax slachtoffer van de Cruijffrevolutie. U moest vertrekken en stond daarmee tegenover Edwin van der Sar en Marc Overmars - uitgerekend de directeuren die u nu als commissaris moet controleren. Dat is toch vreemd?
"Zo zie ik dat niet. We zijn inmiddels jaren verder en ik kijk naar de toekomst. De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok."

"Het contact met Marc en Edwin is prima. Toen Ajax vorig jaar de finale van de Europa League speelde, nodigde Edwin mij ook uit in Stockholm."

"Waar het om gaat: ik voel geen enkele wrok en zie op dat vlak dus ook geen problemen om deze functie uit te oefenen."

"Andersom wilde ik ook heel duidelijk weten: zit er bij de bestuursraad en de directie geen negatief sentiment richting mij? Dat is niet het geval."

Een functie in de raad van commissarissen was zo'n beetje de enige functie die u bij Ajax nog niet heeft bekleed.
"Ik proef wel eens dat het grote aantal functies dat ik bij Ajax heb bekleed, als negatief wordt uitgelegd. Zo zie ik dat zelf niet. Wie kan nu zeggen dat hij al die functies heeft mogen uitvoeren?"

"Ik ben 56 jaar en daarvan heb ik 26 jaar bij Ajax gewerkt. Daarom vind ik het vooral mooi om weer iets voor de club te gaan doen. Niet in de schijnwerpers, maar op de achtergrond in een adviserende en controlerende rol."

Lees ook: Hoe groot wordt de impact van Danny Blind bij Ajax?

Ik ben 56 jaar en daarvan heb ik 26 jaar bij Ajax gewerkt
Danny Blind