Direct naar artikelinhoud

AmsterdamFM zegt de ether vaarwel

AmsterdamFM is verhuisd van de Centrale Bibliotheek naar het Tropenmuseum en neemt afscheid van zender Salto, om online verder te gaan.

AmsterdamFM is verhuisd naar het Tropenmuseum.Beeld anp

De radio-omroep bestaat dit jaar dertig jaar en wil mee met de tijd. AmsterdamFM was in de ether te beluisteren op 106.8, maar volgens Frans van der Beek, voorzitter van het bestuur van de omroep, liet het bereik te wensen over.

In het najaar is besloten het over een andere boeg te gooien: niet langer ligt de focus op nieuws en educatie, maar vooral op cultuur.

Luisterbehoefte
Tegelijkertijd werd ook de keuze gemaakt niet langer op open zender Salto uit te zenden, maar volledig online verder te gaan. Tot voor kort werd bij AmsterdamFM slechts in enkele gevallen digitaal gewerkt.

"Het medialandschap verandert voortdurend en in een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen," aldus Van der Beek.

"Met de nieuwe studio in het Tropenmuseum en een reeks nieuwe programma's als het dagelijkse boekenuur Paperback radio en Tropenmuseum live kunnen we ons aanpassen aan de luisterbehoefte van Amsterdam en omstreken."

Recept van de dag
Tropenmuseum live wordt op donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden. In het programma zit onder meer de rubriek What's Cooking, waarin wekelijks een Amsterdamse chef-kok wordt gebeld voor het recept van de dag.

Later dit jaar hoopt AmsterdamFM - motto: weet wat er speelt! - meer initiatieven bekend te maken die de omroep in het jubileumjaar extra in het zonnetje zetten.

In een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen
Frans van der Beek