Direct naar artikelinhoud
net open

Restaurant The Can Bar

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Can Bar.

The Can BarBeeld Lin Woldendorp

Eten uit blik heeft een armoedig imago. Denk aan tonijnsalade met veel mayonaise, of goedkope mandarijnenpartjes die grootouders als toetje serveren. The Can Bar in de Utrechtsestraat, voorheen sportcafé The Cuban, wil afrekenen met die associaties en verkoopt vis uit blik als bijzondere snack.

Volgens mede-eigenaar Aad Beuqi (35) is het niet meer genoeg om alleen gefrituurde snacks te hebben en is het nodig de klant kennis te laten maken met iets bijzonders.

Vis uit blik
Geïnspireerd door Portugese en Spaanse barretjes die conservas als delicatessen in kleurrijk blik verkopen, begon Beuqi met zakenpartner Onno van Grondelle (49) een zoektocht naar blikjes die Amsterdammers kunnen waarderen.

Aan voetbalfans ('het type dat graag gefrituurd voedsel eet') serveert Beuqi nu tonijn uit de Azoren (€6,40), de meest toegankelijke vissoort. Voor de avontuurlijke visliefhebber is hij bezig de beste viseitjes in blik te selecteren.

Aan de muur hangen geinig bedoelde posters van designbureau The Stone Twins met teksten als 'Yes we CAN'. Ook hielp het bureau de sporen van het oude bruine sportcafé uit te wissen.

Alleen de beamer uit de tijd van The Cuban mocht blijven. Want hoewel The Can Bar te chic is om voetbal te kijken, maakt Beuqi een uitzondering voor wedstrijden van Ajax. Dan functioneert de ruimte nog steeds als sportcafé, zij het met vis uit blik in plaats van bitterballen

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

The Can Bar
Utrechtsestraat 135
020 2339951
thecanbar.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.