Direct naar artikelinhoud
Bezorgtest

The Lebanese Sajeria: lastig om niet alles weg te schrokken

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: The Lebanese Sajeria.

Het flatbread is fantastisch dunBeeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Het is maandagmiddag, de werkweek is begonnen en ik heb zin in een spannende lunch. En laat The Lebanese Sajeria, een familiebedrijf in hartje Amsterdam, daar nu in gespecialiseerd zijn.

In hun keuken aan de Wijde Heisteeg, vlak achter het Spui, bereiden eigenaren Lia en Ziad voornamelijk manouche: vers gebakken flatbread, getopt met allerhande ingrediënten en geserveerd als een wrap.

Klinkt als de perfecte lunch.
Dat dacht ik. Een bevriende foodblogger is op bezoek - als zzp'er zonder collega's is lunchen met gelijkgestemden altijd een goed idee - en we kiezen allebei een ­andere manouche.

Er is volop keus qua toppings, waarbij uiteraard alle populaire ingrediënten uit Libanon voorbijkomen. Bijvoorbeeld hummus, labneh (uitgelekte yoghurt), za'atar (een kruidenmengsel) en halloumi. Er is zelfs een zoete variant: met sesampasta, pistachenoten en cranberry's.

Naast de wraps staan er een paar toetjes, drankjes en een linzensoep op het ­menu. Uiteindelijk valt de keus voor mij op de beef & labneh (€10) op wit brood en voor haar op de vegetarische za'atar & hummus (€9) op meergranenbrood.

Proeven maar!
Binnen 16 minuten staat de fietskoerier op de stoep. God, wat doen die bezorgers dat toch vlot zo door het Amsterdamse verkeer. Petje af. 

De wraps zijn eenvoudig doch goed ingepakt in achtereenvolgens vetvrij papier en aluminiumfolie, ook om de boel een beetje op temperatuur te houden, want de variant met vlees wordt lauwwarm geserveerd. 

Wat vinden we ervan?
Allereerst het flatbread: dat is fantastisch dun en tegelijkertijd zacht en toch knapperig. Ik vind de witte lekkerder dan de meergranenvariant, die is ietsje droger. Beide zijn goed gevuld; één wrap is een prima portie als lunch.

Een compleet laurierblad...Beeld Monique van Loon

De kikkererwtenspread op de za'atar & hummus is zalvig en hoog op smaak en de za'atar, een mix van gedroogde wilde tijm, sumac en geroosterde sesamzaadjes, haalt het geheel nog meer op. De tomaten en verse munt geven alles wat meer body. Een prima wrap.

Door naar de beef & labneh.
Dit is mijn absolute favoriet. Het Libanese gehakt is zo lekker dat ik mijn best moet doen niet alles in één keer naar binnen te schrokken. Het is pittig en zoetig, volgens mij proef ik ook nog gekarameliseerde uitjes die het extra zoet maken, maar niet te. 

De labneh is een droom: deze yoghurtdip is dik, romig en licht gezouten. 

Minpuntje: ik kom hele muntblaadjes tegen en zelfs een compleet laurierblad. Die eerste mogen van mij ragfijn gesneden worden en het tweede graag helemaal eruit - dat kun je niet eten. 

Een kniesoor die daarop let: dit is een belachelijk goed besteed tientje als lunch.

Honger? Het Parool test vaker Amsterdamse bezorgmaaltijden.https://www.parool.nl/alle-nieuws-over-op-schoot/

Restaurant The Lebanese Sajeria
Open ma-zo 11.30 tot 19.00 uur
Bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs € 19, voor twee soorten ­manouche
Aanrader Ja, zeker de beef & labneh

De bestelling bij The Lebanese SajeriaBeeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.