Direct naar artikelinhoud

Cocktail Week: van Creamy Coconut tot Corpse Reviver

Op basis van jenever, rum, of gin? Zuur, zoet of bitter? Of gewoon zonder alchohol maar wel met veel smaak. In de Cocktailweek kun je op 45 locaties genieten van bijzondere cocktails.

Tess Posthumus over de cocktailtrends: low-alcohol, alcoholvrij en jenever.Beeld Ming Chao

Klassieke cocktails als een mojito, sex on the beach of tequila sunrise zijn in een bar geen verrassing. Maar tijdens de Amsterdamse Cocktail Week, van maandag 5 tot en met zondag 11 maart, kun je jezelf in 45 bars laten verrassen met een bijzondere cocktail.

Elke deelnemende bar biedt twee speciale cocktails aan die gewoonlijk niet op de kaart staan: een mét (€8) en een zónder alcohol (€5).

Wie van te voren wil kiezen wat hij wil drinken kan vast inspiratie opdoen op de website van de Cocktail Week. Een Corpse Reviver No 666 bij Occo misschien, op basis van gin en chilipeper? Of liever een alcoholvrije Creamy Winter Coconut bij Rum Barrel?

Foodpairing
Je kunt terecht bij cocktail-, hotelbarren en restaurants. In 38 van de deelnemende locaties wordt ook werk gemaakt van foodparing: daar serveren ze het juiste hapje bij de juiste cocktail.

De Cocktail Week wordt onder andere georganiseerd door cocktaildiva Tess Posthumus - in 2015 uitgeroepen tot World's Best Female Bartender - en Timo Janse, die samen cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails runnen.

De trends volgens de cocktailkenners? Veel cocktails op basis van jenever, al blijft rum ook populair, en veel aandacht voor alcoholarme en alcoholvrije cocktails.

Amsterdam Cocktail Week, 5 t/m 11 maart
Diverse locaties

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.