Direct naar artikelinhoud

Aradhana viel in het water en verdronk. Of werd ze geduwd?

Sharied S. (37), ex-uitbater van café 't Gat van Zuid in de Waalstraat, staat woensdag en donderdag voor de rechter voor het opzettelijk laten verdrinken van zijn vriendin Aradhana Nazir (29) in de Surinamerivier in Paramaribo in 2015.

De Surinamerivier in ParamariboBeeld anp

Hij wordt bovendien verdacht van verschillende soorten fraude. In het voorjaar van 2015 ging S. met zijn vriendin op vakantie naar Suriname. In de avond van 25 juni dronken ze volgens hem veel.

Op enig moment zou de benevelde Nazir op een kademuur aan de Surinamerivier zijn gaan liggen, vlakbij de Jules Wijdenboschbrug. S. liet haar naar eigen zeggen even alleen om te gaan plassen. Ze moet volgens hem van het muurtje af zijn gerold, de snel stromende rivier in, waarna ze verdronk.

De politie ging aanvankelijk uit van een ongeluk, maar gaandeweg rees de verdenking dat S. zijn vriendin opzettelijk had laten verdrinken, mogelijk door haar in het water te duwen.

Verzekeringsgeld
Ze had anderhalve maand voor haar dood een levensverzekering van 300.000 euro afgesloten, plus een uitvaartverzekering voor 10.000 euro, terwijl ze een heel normaal leven leidde, in een supermarkt werkte en nog bij haar ouders woonde.

Volgens de recherche had ze S. onder zijn druk laten aanmerken als de begunstigde van de verzekering.

Kort voor haar dood bleek S. verzekeraar Dela te hebben gebeld om te vragen of alles in orde was met de verzekeringen, voor het geval er wat zou gebeuren.

Enkele weken na haar dood probeerde hij het verzekeringsgeld te innen.
Enige tijd voor Nazirs dood zou hij tegen een zakenpartner hebben gezegd dat hij een meisje zou laten verdrinken.

Diep in de schulden
Toen hij na haar 'val' het noodnummer van de politie in Paramaribo belde, klonk hij volgens de politie emotieloos. Aradhana Nazir bleek zich sinds 2013, toen ze een relatie met S. had gekregen, diep in de schulden te hebben gestoken door woningen, bedrijven en aansluitingen bij nutsvoorzieningen op haar naam te laten zetten.

In de visie van justitie moet S. die zaken op haar naam hebben laten zetten uit geldelijk gewin. Hij bleek volgens de recherche ook allerlei documenten te hebben vervalst en leek allerlei fraudes te hebben gepleegd.

In mei 2017 werd S. gearresteerd. Hij ontkent stellig uit te zijn geweest op de dood van zijn vriendin en verweet het Openbaar Ministerie op inleidende 'pro-formazittingen' onder meer 'tunnelvisie'.

Niet hij, maar zíj zouden Nazir financieel hebben kaalgeplukt

De recherche en justitie zouden zich laten leiden door lasterverhalen van getuigen die zelf een belang hebben. Niet hij, maar zíj zouden Nazir financieel hebben kaalgeplukt.

In elkaar geslagen
S. werd begin 2018 in het huis van bewaring in elkaar geslagen, waaraan hij ernstig letsel aan zijn kaak overhield. De rechtbank liet hem in februari vrij, maar zette hem in oktober jongstleden weer vast omdat een volgens de recherche door hem vervalste kwitantie als extra bewijs tegen hem was ingebracht. Het gerechtshof, waar hij in beroep ging tegen zijn hernieuwde opsluiting, liet hem toch weer vrij.

S. heeft meerdere kinderen. Behalve als ex-kroegbaas staat hij te boek als 'accountmanager'. Hij heeft of had meerdere bedrijven op zijn naam, onder meer in de onlinemarketing en 'media en communicatie'. Hij was enig aandeelhouder van een administratiekantoor in Almere, dat ook op naam stond van een ex en andere compagnons.

Onder dat administratiekantoor hing een payrollbedrijf. Momenteel is hij de enige aandeelhouder van 'horeca opleidingscentrum' House of Staffing. Dat is gevestigd schuin boven het huidige Grand Café 103 aan de Amsterdamse Waalstraat. Daar zat eerst zijn café 't Gat van Zuid.

Zij sloot een levensverzekering af, die hij voor haar dood nog nabelde